Ingrediënten:
1 courgette
1 aubergine
8 eetl. olijfolie
2 theel. gedroogde Italiaanse kruiden
1 teen knoflook, geperst
2 uiten, gesnipperd
800 gr. tomaten, in blokjes gesneden of 2 blikken tomatenblokjes
1 zak spinazie 300 gr.
1 pak verse lasagnebladen 250 gr.
2 bollen mozzarella, in plakken
200 gr. geraspte kaas, Grana Padano
peper
zout
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Snijd de courgette en de aubergine in de lengte in plakken van ca. 2 mm (gebruik bijvoorbeeld kaasschaaf). Maak een dressing van 5 eetl. olie, de kruiden en knoflook. Leg de plakken op een bakplaat, bestrijk met de dressing en bestrooi met peper en zout naar smaak. Grill de groenten 6-8 min. en zet de oven hierna op 190 graden.
Verhit 2 eetl. olie in een pan en fruit de uien hierin. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het ong. 10 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Bak in een koekenpan de spinazie in de rest van de olie tot het geslonken is en laat dit uitlekken.
Bedek een ovenschaal met een laagje tomatensaus en daarna een laag lasagnebladen. Leg hierop wat spinazie, courgette, aubergine, mozzarella en kaas. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Eindig met tomatensaus en kaas.
Bak de lasagne 30 min. af in de oven.
Tip:
Serveer er een frisse salade bij
Bon appetit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten