Wij zijn dol op de Franse keuken, waarschijnlijk omdat dit altijd doet denken aan de vakanties die we daar doorbrengen. De tarte tatin is een heerlijk Frans dessert, wij gebruiken altijd het recept van Stéphane Reynaud.
Ingrediënten:
8 goudreinetten
250 gr. bladerdeeg
100 gr. fijne suiker
60 gr. boter
En dan...
Smelt de boter in een ondiepe taartvorm van 28 cm. doorsnede, voeg de suiker toe en laat deze op het fornuis karameliseren. Blijf roeren! Dit keer is de karamel wat blonder, je kunt er ook voor kiezen om het iets donkerder te laten worden, maar laat het niet verbranden!
Schil de appels, snijdt ze doormidden en haal het klokhuis eruit.
Leg de halve appels met de bolle kant naar beneden dicht tegen elkaar aan als een rozet in de vorm en bestrooi ze met suiker.
Bak de appels 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Dek de appels vervolgens af met de bladerdeeg en bak de taart nogmaals 20 minuten.
Stort de warme taart uit de vorm op een plaat.
Tip:
Je kunt in plaats van appels ook peren gebruiken en voeg er dan lekker wat amandelen toe.
Bon appetit!
Koken doe ik graag en haal overal mijn inspiratie vandaag. Ik ben dol op kookboeken, speur vaak op internet naar recepten. In iedere boekenkast die ik tegenkom kijk ik toch even naar welke kookboeken er staan. Recepten mail ik regelmatig door naar iedereen, dus is een blog eigenlijk de volgende stap. Een mooi naslagwerk van wat ik maak én lekker vind! Veel kookplezier!!! P.S. je kunt me ook volgen op Facebook: ikkookook
Geen opmerkingen:
Een reactie posten