Op de verjaardag van vriendin Dominique afgelopen voorjaar serveerde zij als dessert een Pavlova, wat was dit goddelijk lekker! Afgelopen week heeft zij onder andere mij even haar trucjes geleerd over de perfecte Pavlova. Het vergt wat nauwkeurigheid maar echt moeilijk is het niet.
Ingrediënten:
4 keer wit van eieren,
200 gr. witte basterdsuiker
1,5 theel. azijn
1,5 theel. maïzena
200 ml slagroom
snufje zout
rood fruit
En dan:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Beleg de bakplaat met bakpapier en teken hierop een cirkel van ca. 23 cm.
Zorg dat de kom, maar ook de mixer vetvrij is, veeg ze eventueel af met doekje gedrenkt in azijn of citroensap.
Klop in een grote kom de eiwitten (let op dat er geen spoor eigeel in zit) 8 minuten, voeg na 1 minuut de suiker per eetlepel toe en het snufje zout
Het eiwit kloppen tot het dik en glanzend is (wanneer je het te veel klopt verlies het volume en zakt het in als je er ander ingrediënten toevoegt).
Meng de azijn met de maïzena en spatel dit mengsel rustig door de eiwitten.
Schep het geheel nu op de bakplaat. Doe dit vanuit het midden naar buiten zodat er een buitenrand ontstaat die hoger is dan de rest. Er ontstaat zo in het midden een kleine holte.
Bak de Pavlova in 1,5 uur uur of in de oven, laat de deur dicht. Na deze tijd de oven uitzetten en de Pavlova nog minimaal een uur in de oven laten afkoelen.
Maak de Pavlova af door het midden te vullen met de slagroom en daarop het rode fruit.
Tip: in een afgesloten bak of plastic zak is de Pavlova (zonder de slagroom en fruit) zo'n 3-4 dagen houdbaar.
Bon appetit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten