Een kookboek vol heerlijke recepten voor desserts, smoothies en gebakjes, waarbij geen suiker wordt gebruikt!
Als eerste recept uit dit boek heb ik de citroen-cashewrepen gemaakt.
Het is een heerlijk, verrassend, fris tussendoortje, glutenvrij. Je zou het ook al een gebakje kunnen eten.
Ingrediënten:
Bodem:
225 gr. rauwe cashewnoten (niet geroosterd)
1/4 theel. zeezout
40 gr. dadels (of rozijnen)
geraspte schil van 1 citroen
2 eetl. agavenectar
Deklaagje:
100 gr. rauwe cashewnoten
80 ml versgeperste citroensap
60 ml. agavenectar
1/4 theel. gemalen geelwortel
2 eetl. kokosolie of kokoscrème
1 theel. sliertjes citroenschil ter garnering
Rechthoekige bakvorm met losse bodem van 10x30 cm.
En dan...
Doe voor de deegbodem de cashewnoten en het zeezout in de keukenmachine en maal het tot grof kruim. Voeg de dadels, het citroensap, geraspte schil en agavenectar toe en draai weer tot het mengsel een grof kruim. Strooi het mengsel vervolgens in de ingevette vorm en druk dit aan met je vingertoppen. Zet het zo'n 20 minuten in de diepvries om op te stijven.
Week voor het deklaagje de cashewnoten minstens 3 uur in een halve liter koud water. Laat ze na het afgieten, goed uitlekken. Doe de cashewnoten samen met de citroensap en de agavenectar in een blender en maak er een gladde puree van. Voeg vervolgens de geelwortel toe en zet de blender aan. Voeg daarna de kokosolie/crème toe en zet de blender weer aan. Wanneer het geheel goed gemengd is, schep dan het mengsel over de gekoelde bodem. Strijk het met een spatel glad.
Laat het geheel in 2 uur in de vriezer opstijven. Garneer het met sliertjes citroenschil en serveer het koud. Bewaar de repen in de koelkast. Als het luchtdicht is afgesloten, kun je de repen 4 dagen bewaren.
Bon appetit!
Oeh, ziet er heerlijk uit, bijna mooier dan die uit het boek :-)
BeantwoordenVerwijderen