Ik heb gekozen voor een eiersalade. Moet bekennen dat ik dit nog nooit zelf gemaakt heb, terwijl het eigenlijk heel eenvoudig is.
Door er een beetje extra pit in te doen met een uitje en knoflook is het uitermate geschikt voor de lunch!
Ingrediënten:
6 eieren
1 eetl. gesnipperde rode ui
1 teentje knoflook, geperst
2 theel. kerriepoeder
3 eetl. Griekse of Turkse yoghurt 0%
1 eetl. gesneden verse bieslook
2 theel. mosterd
Zout
Verse peper
En dan...
Kook de eieren in 8-10 minuten hard en laat ze "schrikken" onder de koude kraan en vervolgens in koud water afkoelen.
Snijd de koude eieren in kleine stukjes. Voeg aan de eieren de ui, mosterd, yoghurt en knoflook toe en meng dit goed door elkaar. Roer vervolgens de kerriepoeder, bieslook en naar smaak zout en peper er doorheen.
En klaar is de eiersalade. Heerlijk op een toastje maar ook op een geroosterd broodje tijdens de lunch.
Bon appetit!
Snijd de koude eieren in kleine stukjes. Voeg aan de eieren de ui, mosterd, yoghurt en knoflook toe en meng dit goed door elkaar. Roer vervolgens de kerriepoeder, bieslook en naar smaak zout en peper er doorheen.
En klaar is de eiersalade. Heerlijk op een toastje maar ook op een geroosterd broodje tijdens de lunch.
Bon appetit!
Super gerecht heb je weer gemaakt. Dank!
BeantwoordenVerwijderen