Het is weer aspergetijd! Zo lekker, alsof er een engeltje op je tong piest.
Het witte goud geserveerd met ham en ei is toch wel het lekkerst, de basilicumboter geeft er net een extra tintje aan.
Ingrediënten 4 personen:
600 gr. witte asperges
600 gr. krieltjes
15 gr. verse basilicum
4 eieren
1 teen knoflook
100 gr. plakjes gekookte beenham, in reepjes gesneden
100 gr. plakjes gedroogde rauwe ham, in reepjes gesneden
75 gr. roomboter
Zout
Peper
En dan...
Breng 1,5 - 2 liter water aan de kook. Snijd het onderste stukje van de asperges af.
Kook of bak de krieltjes in ongeveer 20 minuten gaar, wanneer je ze in de oven doet reken daar zeker 45 minuten voor.
Kook de asperges in 15 minuten beetgaar en giet deze vervolgens af.
Pluk het basilicumblad af, leg de blaadjes op elkaar en snijd ze in reepjes.
Kook de eieren hard in 8 minuten, laat ze daarna schrikken in koud water. Pel ze en snijd ze in kleine stukjes.
Smelt in een steelpan de boter, knijp de knoflookteen er boven uit en verwarm de boter 1 minuut. Roer op het laatste moment de basilicum erbij zodat de smaak ervan zoveel mogelijk behouden blijft.
Serveer de asperges met de beide hamsoorten, stukjes ei, krieltjes en de warme kruidenboter.
Voeg eventueel naar wens zout en peper toe.
Tip: Kijk voor meer aspergerecepten eens op: www.aspergerecepten.nl.
Asperges kun je trouwens ook invriezen, ze zijn dan 4-6 maanden houdbaar
Bon appetit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten