Het is weer weekend! Op de zaterdagavond eten wij eigenlijk nooit warm, maar doen dan iets speciaals met brood. Vandaar deze heerlijke sandwich, welke natuurlijk ook gegeten kan worden als lunch.
Ingrediënten (4 personen):
400 gr. kalkoenfilet
8 plakjes bacon
8 sneden zuurdesembrood
2 eetl. grove mosterd
gemengde sla
mangochutney
8 grof gehakte walnoten
olijfolie
balsamicoazijn
zout
peper
En dan...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout. Bak de kalkoenfilet rondom bruin in wat olijfolie en laat het vervolgens in de oven in ca. 10 minuten gaar worden.
Bak de bacon knapperig. Rooster het brood licht in (rooster of koekenpan).
Besmeer de sneden brood met de grove mosterd. Leg vervolgens de bacon, gemengde sla hierop. Besprenkel het met de balsamicoazijn en wat olijfolie. Leg hierna de in plakjes gesneden kalkoenfilet op. Als laatste wat mangochutney en strooi de gehakte walnoten hierop.
Bon appetit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten