Omdat ik vanwege het mooie weer en de vakantie wat minder tijd had, heb ik gezocht naar een tussendoortje die eenvoudig te bereiden was met ingrediënten die ik al in huis had. Het werd de eierkoek, altijd lekker. Ik heb er een suikervrije versie van gemaakt door de suiker te vervangen door agavesiroop.
Ingrediënten:
50 gr. Amandelmeel ( of bijv. Volkorenmeel)
3 eetl. Agavesiroop (of 50 gr. Rietsuiker)
1 theel. Bakpoeder
1/2 theel. Kaneel
1 ei
En dan...
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng het ei en de agavesiroop met een mixer tot een luchtige massa.
Zeef vervolgens de meel en spatel dit heel voorzichtig met de kaneel en het bakpoeder door luchtige massa. Wanneer je te hard spatelt of te lang worden de eierkoeken minder luchtig dus let op!
Maak met behulp van twee lepels 6 hoopjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Schuif deze vervolgens in de oven.Na zo'n 8 - 10 minuten in de oven zijn de eierkoeken klaar.
Haal ze voorzichtig van het bankpapier, ze plakken iets. Laat ze vervolgens afkoelen.
Bon appetit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten