Als wij thuis shoarma eten, maak ik dit het liefste zelf met bijvoorbeeld kipfilet. Het kruiden deed ik altijd met een potje shoarmakruiden uit de supermarkt.
Het blijkt dat je dit ook prima zelf kunt maken, en gelukkig is het zo minder zout dan bij het potje uit de supermarkt.
Ingrediënten:
1 theel. knoflookpoeder
1 theel. koriander
1/2 theel. geelwortel / kurkuma
1/2 theel. gemalen kruidnagel
1 theel. paprikapoeder
1 theel. komijnzaad
1 theel. zwarte peper
1/4 theel. kaneel
1 theel. gemberpoeder
1/2 theel. cayennepeper
1/2 theel. zeezout
En dan...
Meng alle kruiden door elkaar en eigenlijk is het dan al klaar....
Ik heb de kruiden nog wel even in een vijzel gedaan om zo de komijnzaad te kneuzen, zo komt deze smaak meer tot zijn recht.
Bon appetit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten