maandag 26 mei 2014

Bloemkooltortilla met Parmezaanse kaas

Voor de foodblogswap van de maand mei, mocht ik wat maken van het blog van www.PipFoods.nl. Een blog met recepten die gezond en lekker zijn en met verse producten zijn bereid, zeker het lezen waard!

Ik heb gekozen om de bloemkooltortilla te maken. Een heerlijk vegetarisch gerecht, ik vond het bovendien een leuk idee om om van bloemkool tortilla's te maken. Als pesto heb ik overigens de peterseliepesto gemaakt zoals beschreven bij recept bij de salade caprese van de maand april 2014.

Ingrediënten 4 personen:
1 bloemkool
4 eieren
3 eetl. pesto 
100 gr. Parmezaanse kaas
50 gr. rucola
200 gr. Bimi
200 gr. champignons, in plakjes gesneden
Zout
Versgemalen peper

En dan...
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijdt de bloemen met behulp van een keukenmachine fijn totdat het korrelige massa is. Kook dit vervolgens 5 minuten en giet het dan af. Zorg er voor dat zoveel mogelijk water uit bloemkool verdwenen is. Voeg vervolgens 1 heel ei en 3 eiwitten toe en peper/zout en meng het goed door elkaar.

Leg op de bakplaat een stuk bakpapier en vet dit goed in met olie. Schep een deel van het bloemkoolmengsel op de bakplaat en spreidt het uit tot er een mooi rondje ontstaat, doorsnede ca. 10-15 cm. Bak het 15 minuten in de oven.

Kook terwijl er gewacht moet worden de bimi en bak de plakjes champignons.

Wanneer de 15 minuten voorbij zijn, haal de bakplaat uit de oven en draai voorzichtig met een spatel de tortilla om. Bak het vervolgens nog 10 minuten in de oven.

Besmeer ieder tortilla met de pesto, beleg het met groente en bestrooi het heerlijk met de Parmezaanse kaas

Tip: je kunt ook nog wat noten, zoals stukjes hazelnoot, over de tortilla's strooien

Bon appetit!