vrijdag 2 mei 2014

Groene Asperges in brood

Niet alleen het "witte goud" is erg lekker maar ook de groene asperges zijn een verwennerijtje. Dit keer heb ik een lunchgerecht gemaakt met asperges. De combinatie met geitenkaas is heerlijk! 





Ingrediënten voor 4 personen:
1 bosje groene asperges
1 pain de champagne
150 gr. zachte geitenkaas
150 gr. crème fraîche
30 gr. pijnboompitten
30 gr. blanke hazelnoten
1 eetl. vloeibare honing
1 eetl. notenolie
1 eetl. olijfolie
peper
zout

En dan...
Hak de hazelnoten grof en rooster ze samen met de pijnboompitten in een koekenpan.
Meng de geitenkaas, crème fraîche, honing en notenolie door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper en schep vervolgens de geroosterde hazelnoten en pijnboompitten door het mengsel.
Maak de asperges schoon en smeer ze in met olijfolie. Bak ze vervolgens in een grillpan gedurende zo'n 8 minuten, wel regelmatig omkeren. Bestrooi ze eventueel met zout en peper.
Hol het brood uit en vul dit met het kaasmengsel en leg de gegrilde asperges er overheen.


Bon appetit!