woensdag 25 juni 2014

Gezonde Chips

Het is weer tijd voor de foodblogswap. Dit keer mocht ik wat maken van de site: www.openovereten.nl . Wat is het toch leuk om zo'n site helemaal uit te pluizen, zeker deze waar heerlijke recepten op staan.

Zo ook de gezonde chips gemaakt van de zoete aardappel. Van de zoete aardappel is bekend dat het een echte superfood is, dus je hoeft je niet "schuldig"te voelen bij eten van deze chips.

Hier in huis zijn ze zeer goed ontvangen, moest snel zijn met het maken van de foto......

Ingrediënten per portie:
1 zoete aardappel
scheutje olijfolie of gesmolten kokosolie van bijv. Royal Green
1 theel. zeezout
2 theel. kruiden, zoals rozemarijn welke ik heb gebruikt,  je kunt ook bijv. peper, parprikapoeder, cayennepeper gebruiken.


En dan...
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en schil de zoete aardappel.
Snijd de aardappel in dunne plakjes met bijvoorbeeld een dunschiller, keukenmachine of kaasschaaf.  Doe de plakjes in een kom en meng het met de olijfolie, zeezout en de kruiden.

Leg de schijfjes op de bakplaat, zorg dat ze niet over elkaar liggen. Doe de bakplaat in de oven, na ongeveer 20 minuten is de chips klaar. Je kunt het zien aan de randjes die bruin worden.

Let op: de baktijd is natuurlijk wel afhankelijk van de dikte van de chips, hoe dunner de plakjes hoe korter de baktijd.

Bon appetit!