vrijdag 30 augustus 2013

Hete kip

Jaren geleden kreeg ik dit recept van een oud-collega van mij. Een naam had het recept nog niet en dus bedachten we samen: Hete kip
Een heerlijk pittig recept wat makkelijk te maken is!

Ingrediënten:
1 pond kipfilet, in blokjes gesneden
2 uien, gesnipperd
1 theel. sambal
1 zakje nasikruiden
2 tenen knoflook, geperst
scheutje ketjap
3 theel. worchestersaus
1/2 theel. zout
1/2 theel. pepep
3 eetl. mosterd
3 eetl. suiker
3/4 kopje jus d'orange
3/4 kopje ketchup


En dan...
Laat de nasikruiden wellen zoals op de verpakking staat
Fruit ondertussen de gesnipperde ui zachtjes
Voeg vervolgens alle ingrediënten toe en als laatste de kipfilet
Laat dit ongeveer 15 minuten sudderen

Serveer de Hete kip met bijvoorbeeld zilvervliesrijst


Tip:
Maak een frisse salade erbij als goede tegenhanger van de pittige smaak


Bon appetit!