maandag 26 augustus 2013

Koude Pastasalade

Dit recept heb ik van een vriendin van mij Kelly. Ik maak dit graag bij mooi weer, het geeft je een echt vakantiegevoel. Je kunt het ruim van de voren maken en is goed houdbaar in koelkast.

Ingrediënten voor 8 personen
500 gram pasta
1 paprika
100 gram pijnboompitten
3 stengels bleekselderij
potje fetakaas
1 bos lenteui
potje pesto
potje zongedroogde tomaten
blikje mais
salamiworst
zout/peper
olijfolie

En dan........
Kook de pasta gaar en spoel de pasta af onder de koude kraan. Schep de pasta ik een grote kom door met royaal olijfolie, zodat de pasta niet gaat plakken.
Snijdt de paprika, bleekselderij, lenteui, tomaatjes, en salami in stukjes/blokjes en schep dit door de pasta, voeg vervolgens de mais, pijnboompitten (even in de koekenpan bakken) en fetablokjes toe en meng dit.
Mix de pesto met wat olijfolie ook door de pastasalade.
Breng het vervolgens op smaak met zout en peper

Tip!
Haal de pasta een uur tevoren uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen

Bon appetit!