zaterdag 18 oktober 2014

Speltbrood

Mag ik jullie een tip geven? Kijk eens op de site van Natalie's keuken leven www.op-weg-naar-eerlijk-eten.nl Een leuke site over het zelf bakken van brood, taarten,  maken van soep, ontbijtideeën en nog vele ander dingen.

Door haar mooie foto's van haar zelfgebakken brood wilde ik zelf ook deze uitdaging wel eens aan gaan! Toch spannend als je de eerste keer een brood bakt. Maar het is gelukt, heel goed gelukt! De smaak van het brood is heerlijk, eigenlijk veel lekkerder dan de kant-en-klaar broodmixen die wij voor onze broodmachine gebruiken.

Dit ga ik dus vaker doen!






Ingrediënten:
250 gr. speltmeel
250 gr. speltbloem
7 gr. gist
10 gr. zout
300 ml. lauwwarm water
100 gr. zaden mix (pompoen/zonnebloempitten)
70 gr. havermout
40 gr. lijnzaad

Overige benodigdheden: keukenmachine, broodblik


En dan...

Doe alle ingrediënten in de mixkom van de keukenmachine. Mix het met de deeghaak tot een mooie bal deeg. Kneed de bal daarna nog eens goed met de handen. 
Doe vervolgens een natte theedoek over de mixkom heen en laat het deeg ongeveer 2 uur rijzen.

Kneed de bal deeg nogmaals goed door en trek het helemaal uit elkaar en vorm het vervolgens tot een broodje. Leg dit broodje in het broodblik (wel bekleden met bakpapier of invetten) en laat het nog eens rijzen in 2 uur. Dek de broodblik wel af met plastic folie.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het brood af in 35 minuten.


Bon appetit!