donderdag 2 oktober 2014

Kip-kerrie met notenrijst en verse ananas

Nadat ik vanmorgen heerlijke smoothies had gemaakt voor iedereen hier in huis, had ik nog wat verse ananas over. 

Heerlijk om dit toe te voegen aan kip-kerrie!





Ingrediënten (4 personen):
1 pak notenrijst
400 gr. kipfilet, in blokjes gesneden
1 bakje kastanjechampignons, in vieren gesneden
200 gr. snijboontjes
1 ui, fijngesneden
125 ml crème fraîche
250 gr. ananasblokjes
2 theel. kerriepoeder
2 eetl. olie
Zout
Peper


En dan...

Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.  Zet de snijboontjes op het vuur met water en kook het in ca. 5 minuten beetgaar.

Meng de kipblokjes met de kerriepoeder, zout en wat versgemalen peper. 
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de kip en champignons toe en roerbak dit ca. 5 minuten. Doe daarna de crème fraîche en de ananas erbij. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Laat het samen nog even pruttelen. 

Ikzelf doe de snijboontjes door het mengsel met de kipblokjes, ananas en ui. Je kunt het natuurlijk ook apart serveren.

Bon appetit!