dinsdag 5 november 2013

Franse uiensoep

Een kop soep, heerlijk voor als je koud bent of wat hongerig. Wanneer je deze uiensoep serveert met een stuk brood en bijvoorbeeld kruidenboter heb je een goede maaltijd.
Deze soep is heel eenvoudig te maken en staat snel op tafel.






Ingrediënten voor 6 personen:
8 witte uien
5 dl. droge witte wijn
2 liter water
Croutons van stokbrood 6 stuks
Geraspte kaas bijv. gruyère
Olijfolie
Zout
Peper


En dan...
Snijdt de uien fijn en fruit ze in de olijfolie goudbruin. Giet de witte wijn er over en laat dit tot een derde inkoken. Doe er vervolgens 2 liter water bij.
Laat de soep 20 minuten zachtjes koken (de uien moeten boterzacht worden en de soep mooi bruin) en breng de soep op smaak met zout en peper.
Bestrooi de croutons vlak voor het serveren met de geraspte kaas en laat ze onder de grill goudbruin worden.

Serveer de soep in een kom met daarop de crouton met kaas


Bon appetit!