dinsdag 12 november 2013

Romige zuurkoolschotel met kipshoarma

De combinatie van zuurkool met de kipshoarma lijkt bijzonder, maar is echt lekker. Een makkelijke recept wat je ook een dag van te voren al kunt bereiden. 
De foto geeft niet goed weer hoe lekker dit recept is helaas. Misschien toch tijd voor een fotografiecurus of eens een echt toestel gaan gebruiken in plaats van mijn telefoon ;-)



Ingrediënten:
25 gr. boter
200 gr. kipfilet, in smalle reepjes
2 theel. shoarmakruiden
100 gr. worteltjes/winterpeen, in dunne plakjes
150 gr. melk
1 zakje aardappelpuree naturel, of maak dit zelf zoals ik dit liever doe
2 eetl. crème fraîche
300 gr. zuurkool
50 gr. geraspte oude kaas



En dan...
Verwarm de oven voor op 225 graden. 
Meng de shoarmakruiden met de kipfilet. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kip 3 minuten, voeg vervolgens de worteltjes aan de kip toe en laat die zo'n 3 minuten meebakken.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking of zoals je dit zelf maakt.
Haal het kipmengsel van het vuur en meng de crème fraîche erdoor.
Verdeel het kipmengsel over de bodem van de ovenschaal en schep daarop de uitgelekte zuurkool. Verdeel vervolgens de aardappelpuree hierover en strijk dit glad.
Nadat je de geraspte kaas er overheen hebt gestrooid laat je de zuurkoolschotel in ca. 15 minuten goudbruin worden.


Tip: roer eventueel door de zuurkool nog rozijnen 


Bon appetit!