maandag 30 december 2013

Paté van warmgerookte zalm

Morgenavond gezellig het huis vol met vrienden en kids om het nieuwe jaar in te luiden. Iedereen maakt een aantal gerechten, zodat we een heerlijk buffet hebben met voor ieder wat wils. Van de zalm die we nog over hadden van de kerst, heb ik een heerlijke paté gemaakt. Lekker als voorgerecht, maar ook als smeersel tussen de kaasjes.

Een smaakvol 2014 toegewenst!





Ingrediënten (voorgerecht voor 8 personen):
1 citroen, schoongeboend
300 gr. warmgerookte zalmsteam
125 gr. zachte roomboter
3 eetl. peterselie fijngehakt
3 theel. geraspte mierikswortel
verse peper
Extra toefjes peterselie voor garnering

En dan...
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
Prak in een kom met een vork de zalm fijn. Voeg vervolgens de boter, citroenrasp, peterselie, mierikswortel en naar smaak citroensap en verse zwarte peper toe en meng dit goed door elkaar. Verdeel het mengsel over 8 bakjes en laat het ca. 1 uur in de koelkast opstijven.
Garneer het voor het opdienen met een toefje perselie en serveer het met bijv. geroosterd brood.


Bon appetit!