dinsdag 31 december 2013

Bladerdeeghapjes / Bladerdeegstengels

Bedenk je je op het laatste moment nog dat er nog hapjes moeten zijn, dan zijn deze bladerdeeghapjes/stengels misschien wel een goed idee. Het enige wat je in huis moet hebben is bladerdeeg en een ei. Voor de topping kan je van alles gebruiken




Ingrediënten:
1 pakje bladerdeeg, ontdooid
1 ei, geklopt
topping zoals bijv. zeezout, sesamzaad, olijfjes, parmezaanse kaas, rozemarijn of pesto


En dan...
Het basisrecept is:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg 2 plakken bladerdeeg op elkaar en druk deze aan. Bestrijk de stapeltjes dun met ei.

Strooi hier dan de gewenste topping op en maak er bijvoorbeeld een stengel, strik, driehoekje van.

Leg ze op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca. 10-15 min. goudbruin en gaar. Laat ze op het rooster afkoelen.



Tip: wanneer de hapje luchtdicht bewaar dan kun je ze een dag bewaren en worden ze niet slap.


Bon appetit!