zaterdag 11 januari 2014

Tomaten-preisoep

Terwijl ik dit typ, stroomt de regen langs de ramen. Goed weer om je op te warmen met een kop pittige soep.






Ingrediënten:
1 eetl. roomboter of scheutje olijfolie
300 gr. fijngesneden prei
1 pakje gezeefde tomaten (500 ml)
500 ml visbouillon
tabasco
100 gr. gerookte zalm in reepjes
zout


En dan..
Verhit de boter/olie in een pan en bak de prei daarin 2 minuten, blijf wel omscheppen.
Roer de gezeefde tomaten en bouillon erdoor en breng de soep aan de kook.
Laat de soep op een laag vuur 5 minuten koken en breng het op smaak met zout en tabasco.
Roer de zalmfilet door de soep en laat dit 1 minuut mee warmen.


Tip: serveer de soep met stokbroodjes met daarop de kruidenboter van Moeder Marie of de paté van warmgerookte zalm. De recepten van de kruidenboter en de paté zijn ook op mijn blog te vinden.


Bon appetit!