zaterdag 25 januari 2014

Healthy Bananabread

Op zoek naar een gezond tussendoortje kwam ik op de site van Uit Pauline's Keuken (zij heeft trouwens ook een geweldig app voor op je telefoon/ ipad) deze bananabread tegen.
Het is zonder suiker en glutenvrij!!



Ingrediënten:
3 rijpe bananen
3 eieren
100  gr. amandelmeel
75 gr. quinoameel
1 eetl. bakpoeder
75 gr. gemengde noten, gehakt
30 gr. kokos
snufje zout

Benodigdheden: cakevorm 23 cm


En dan...
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Pureer de bananen met een staafmixer glad in een kom.
Voeg één voor één de eieren toe en klop deze met een garde door het beslag. Spatel vervolgens de quinoameel, amandelmeel, bakpoeder en het snufje zout door het bananenbeslag. Spatel vervolgens de gehakte noten door het beslag en als laatste de kokos.

Vet de cakevorm in of bekleed het met bakpapier en giet het mengsel er in.
Bak het brood af in zo'n 45 minuten. De cake is gaar als een satéprikker er droog en schoon uitkomt wanneer je het midden in de cake steekt.

Laat het brood afkoelen in de vorm.

Wanneer je het brood luchtdicht verpakt of in aluminiumfolie kun je het zo'n 5 dagen bewaren.


Tip: Helaas lusten mijn mannen het niet maar je kunt er ook tezamen met de noten  50 gr. pure chocolade in stukjes toevoegen.

Bon appetit!