zondag 19 januari 2014

Bourgondische maaltijdsalade met krieltjes en kip

Vandaag hadden we na een lange strandwandeling geluncht aldaar, dus een grote honger was er niet. Deze maaltijdssalade was daarom een prima vanavond. Een heerlijke combinatie van rucola, krieltjes, kip, appel en bleekselderij!



Ingrediënten:
1 ei
4 eetl. magere yoghurt
1 eetl. grove mosterd
1 eetl. (noten) olie
1 eetl. fijngesneden bieslook
2 theel. citroensap
600 gr. krieltjes evt. in schil
30 gr. hazelnoten, grof gehakt
200 gr. gerookte kip
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 appel met schil, in dunne plakjes
100 gr. rucola
zout
versgemalen peper


En dan...
Kook het ei in ca. 7 minuten hard, laat het schrikken onder koud water en pel het ei. Verwijder het eiwit, dit gebruiken wij niet. Prak de eidooier fijn met een vork. Roer een dressing van de eidooier, yoghurt, mosterd en olie. Meng de bieslook er vervolgens door en breng op smaak met de citroensap, zout en versgemalen peper.
Bak de krieltjes in een droge koekenpan of evt met een beetje olie of kokosvet in zo'n 10-15 min. gaar. Wanneer ze groot zijn, snijdt ze door de helft en schep er vervolgens de helft van de dressing er door. 
Rooster de noten lichtbruin in een droge koekenpan. Snij de kip in kleine blokjes.
Schep vlak voor het opdienen de krieltjes met de bleekselderij, appel, kip en de rest van de dressing door elkaar.
Verdeel de rucola over 4 borden, schep de salade er op en bestrooi met de noten.



Bon appetit!