vrijdag 13 december 2013

Pittige abrikozen - sjalottentaart

Gisteren een verjaardag bij ons thuis. 's Avonds gezellig een groep die nog bleef eten. Ik had van alles gemaakt waaronder deze hartige taart. De reacties waren allemaal zeer positief, ze vonden smaak zeer verrassend. De taart is door de vindaloopasta lekker pittig.




Ingrediënten:
8 sjalotjes
50 gr. boter
1 eetl. vindaloopasta (verkrijgbaar bij toko)
75 gr. suiker
75 dl. tomatensap
8 abrikozen of 2 blikjes abrikozen op sap
200 gr. gegrilde kalkoenborst
1 blik pizzadeeg


En dan...
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel de sjalotten en halveer deze. Smelt de boter en roer de vindaloopasta er doorheen. Doe vervolgens de sjalotten erdoor en laat deze ong. 5 minuten smoren.
Schep de sjalotten op een bord en roer de suiker door het achtergebleven bakvet en laat dit in ong. 4 minuten smelten, wel af en toe roeren.
Voeg al roerend de tomatensap toe tot dat het een dikke saus wordt.
Was de abrikozen en halveer deze. Snij de kalkoenborst in reepjes.
Vet de taartvorm in en bekleedt het met het pizzadeeg. Verdeel de kalkoenreepjes op de bodem en leg daarna de abrikozen met de bolle kant naar boven hierop. Vervolgens de sjalotten er over en daarna de saus erover strijken.
Bak de taart in 20-25 minuten gaar en goudbruin.


Tip: serveer er een lekkere salade bij


Bon appetit!