zaterdag 15 maart 2014

Chinese wok spinazie

Licht, vegetarisch en snel is een korte omschrijving van dit recept. Je maakt deze lichte maaltijd in een handomdraai. Zelf hoef ik niet iedere dag vlees, de Quorn die ik heb gebruikt is daarvoor een goede vervanger. En wanneer je het niet zegt, zullen velen denken dat er echt vlees in het gerecht zit.





Ingrediënten:
250 gr. eiermie
350 gr. Quorn stukjes
3 eetl. zoete ketjap
2 uien
1,5 eetl. olijfolie
0,5 eetl. sambal oelek
600 gr. panklare verse spinazie
1 eetl. geroosterde sesamzaadjes
Zout
Peper


En dan...
Bereid de mie voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de Quorn met de ketjap en laat dit even intrekken. Pel de uien en snij deze in halve ringen. 
Verhit de olie en roerbak de Quorn 5 minuten. Voeg de ui en de sambal toe en roerbak dit 2 minuten. Doe de spinazie er vervolgens in delen bij, dus telkens als het geslonken is een nieuwe portie toevoegen.  Breng wanneer alle spinazie geslonken is het op smaak met zout en peper.
Verdeel de mie over de borden. Schep hierop het spinaziemengsel en bestrooi het tenslotte met wat sesamzaad. 


Tip: Je kunt aan het spinaziemengsel ook wat noten (bijv. walnoten) toevoegen.


Bon appetit!