maandag 10 maart 2014

Salade met roergebakken biefstukreepjes

Wat een mooi weer de afgelopen dagen! Ik krijg dan gelijk weer trek in een lekkere salade.
Dit is zo'n heerlijke salade waar je van blijf eten...




Ingrediënten:
1/2  bos worteltjes - in dunne plakjes
1 rode paprika - in reepjes
1 bos radijsjes - in plakjes
1/2 komkommer - in plakjes
1/2 krop ijsbergsla - in smalle reepjes
2 bosuitjes - dun gesneden
1 limoen
5 eetl. wokolie
300 gr. biefstukreepjes
1 1/2 eetl. ketjap
Zout
Peper

En dan...
Kook de wortelplakjes in 3 minuten in ruim water en evt. zout. Spoel het daarna af met koud water.
Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht.
Verhit 1 1/2 eetl. olie en bak de biefstukreepjes. Doe ze vervolgens in een kom en meng ze met de ketjap en zout en peper.
Verhit vervolgens 1/2 eetl. olie en bak de paprika 5 minuten.
Maak een dressing van de limoensap, rest van de olie en zout en peper.

Schep alle ingrediënten door elkaar en serveer dit direct. Serveer er eventueel stokbrood bij.

Bon appetit!