donderdag 20 maart 2014

Gegratineerde omelettaart met spinazie en kaas

Jaren geleden heb ik van "Beemster kaas"  het kookboek 'Lekker koken met Kaas' gekocht. Een superleuk boek vol met verrassende recepten met kaas. Voor iedere gelegenheid staat er wel een leuk recept in.

Deze spinazietaart zoals hij hier thuis bekend staat is ook één van deze heerlijke recepten. Kinderen vinden het helemaal leuk door de laagjes en krijgen zo op een eenvoudige wijze toch hun groente binnen.
Ingrediënten:
125 gr. belegen kaas
125 gr. jonge kaas
600 gr. verse spinazie
5 eieren
2 eetl. pijnboompitten
2 eetl. water
1 eetl. olijfolie
geraspte nootmuskaat
peper
zout


En dan...

Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Kook de spinazie met aanhangend water 3 minuten. Giet het af, spoel er koud water over en laat dit goed uitlekken. Snijd de spinazie eventueel wat kleiner.
Rasp de kaas. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Meng peper, zout, nootmuskaat,  en de jonge kaas door de spinazie.
Klopt de eieren los met het water, zout en peper.
Bestrijk een kleine koekenpan met een beetje olijfolie. Wanneer de pan heet is, verdeel dan 2 eetlepels ei voor een kleine omelet. Bak zo 8 omeletten.
Verdeel vervolgens over iedere omelet een lepel van de spinazievulling en stapel ze tot een taart. Strooi de geraspte belegen kaas erover en zet het gerecht 15-20 minuten in het midden van de oven tot het warm en goudbruin is.


Bon appetit!