vrijdag 28 maart 2014

Witlofschuitje met kaassalade

Tsja, als je een kookblog hebt en je nodigt vriendinnen uit voor een verjaardagsborrel, ben je eigenlijk wel een beetje verplicht om iets lekkers op tafel te toveren, natuurlijk buiten de heerlijke nootjes en kaasjes. Dit hapje is, wanneer je alles al klaar hebt staan in de koelkast, snel op het moment suprême te bereiden.





Ingrediënten (20 hapjes):
250 gr. oude kaas
250 gr. druiven
1 eetl sinaasappelsap
1 eetl. walnootvinaigrette
1 eetl. olijfolie
10 walnoten, in stukjes
0.5 eetl. verse tijmblaadjes
zout
vergemalen peper
2 struikjes witlof


En dan...
Snijd de kaas in kleine blokjes
Halveer de druiven en verwijder de eventuele pitjes
Klop in een kom de sinaasappelsap met de walnootolie, tijm, zout en peper tot een dressing en schep vervolgens de kaas en de druiven hierdoor.
Snijd de kontjes van de struikjes witlof en maak de blaadjes los. 
Schep de kaassalade in de blaadjes witlof en leg ze op een schaal en strooi daarover de stukjes walnoot

Bon appetit!