woensdag 23 april 2014

Carrotcake

Voor mijn eerste foodblogswap mocht ik iets maken van het blog van Hazel Hardijzer www.cookiecottage.nl Een ontzettend leuk blog met veel bakideeën.

Hier in huis wordt er al een tijd gevraagd om worteltjestaart, de mop over het konijn wat bij de bakker komt en vraagt om worteltjestaart kennen ze wel, maar ze wilden het graag ook proeven. Toen ik de carrotcake op de site van cookiecottage zag staan, werd dit dus mijn uitdaging!

Kids hebben het inmiddels geproefd en ze vinden het heerlijk.






Ingrediënten ( 16 stukjes):
200 gr. geraspte winterpeen
200 gr. zelfrijzende bloem
200 gr. roomboter
150 gr. fijne kristalsuiker
75 gr. dadels, fijngesneden
125 gr. poedersuiker
100 gr. verse roomkaas
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 theel. kaneel
snufje zout

En dan...

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakvorm van 20x20 met een laagje bakpapier. Om het bakpapier goed in een vorm te krijgen, kun je het bakpapier eerst nat maken onder de kraan en vervolgens voorzichtig uitwringen zodat het water verdwijnt en zo kun je je bakpapier heel makkelijk in de vorm krijgen.

Smelt 150 gr. boter en meng de wortel, suiker, eieren en zout goed doorheen. Laat de rest van de boter uit de koelkast liggen zodat deze zacht wordt, dit heb je later nodig voor de icing
Zeef de bloem en mix dit samen met de kaneel en de wortelmengsel. Roer de dadels erdoor en giet het beslag vervolgens in de bakvorm.

Bak de carrotcake in ong. 45 minuten in het midden van de oven. Om te testen of de cake gaar is: steek een satéprikker in de cake, komt deze er schoon uit dan is de cake klaar.
Voordat de icing er overheen wordt gedaan, eerst de cake minimaal een uur laten afkoelen.

Icing: mix de zachte boter met de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker tot een gladde glazuur. Haal de cake uit de vorm en leg deze op een schaal. Smeer de icing er met een spatel over de cake. Zet de cake nog een kwartiertje in de koelkast om de icing een beetje op te laten stijven, de icing zal niet helemaal hard worden.


Tip: de dadels kun je ook vervangen door blanke rozijnen zoals in het recept van cookiecottage staat.


Bon appetit!