vrijdag 18 april 2014

Salade caprese met peterseliepesto

Gisteren plaatste ik de spinaziebol, heerlijk is het om er een lekkere tomatensalade bij te eten. Ik maakte deze salade caprese erbij gezien op één van mijn favoriete blogs: www.simkookt.nl. De peterseliepesto is verrukkelijk!







Ingrediënten:
Volle hand platte peterselie
1/2 teen knoflook
100 gr. Pecorino Romano
8 eetl. olijfolie extra vierge
2 eetl. pijnboompitten
6 vleestomaten, gesneden in plakken
vers gemalen zwarte peper


En dan...
Haal de blaadjes van de peterselie af en maal deze tezamen met de knoflook, 25 gram Pecornio, 4 eetl. olijfolie en de pijnboompitten tot een grove pesto. Verdeel de tomaten op een bord. Verdeel de pesto en de olijfolie hier over. Rasp de rest van de Pecorino kaas erover en strooi er eventueel nog wat vers gemalen zwarte peper over.


Bon appetit!