vrijdag 11 april 2014

Mini kaasquiches met drie vullingen

Ik heb weer eens een gezellig avondje voor de boeg. Leuk om dan weer te zoeken naar een lekker hapje. Deze quiches stonden al lang om mijn verlanglijstje om een keer te maken. Ik ben benieuwd hoe ze worden ontvangen.




Ingrediënten (24 stuks):
24 sneetjes wit casinobrood
zachte boter om mee te besmeren
muffinvormen
koekjessteker of glas van ca. 6 cm. doorsnede

Vulling 1:
50 gr. jong belegen kaas, geraspt
200 gr. artisjokharten uit blik, uitgelekt en fijngehakt
1/2 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
2 eetl. mayonaise
zout en versgemalen peper

Vulling 2:
50 gr. belegen kaas, geraspt
1 grote ui, fijngesnipperd
1 eetl. verse tijm, gehakt
3 eetl. crème fraîche

Vulling 3:
50 gr. extra belegen kaas, geraspt
2 bosuitjes, fijn gesneden
1 eetl. peterselie, gehakt
3 eetl. zure room



En dan...
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Steek met de koekjessteker of het glas 24 rondjes van ca. 6 cm. doorsnede uit en besmeer één zijde hiervan met royaal boter.
Leg de broodjes met de beboterde kant naar beneden in de muffinvorm.
Druk het met de vingertoppen goed aan, ook in de holten.
Meng de ingrediënten van de 3 vullingen en verdeel de soorten vulling over de broodbakjes. Strijk de bovenkant glad.
Zet de quiches ca. 15-20 minuten in de oven tot ze knapperig en bruin zijn.
Laat ze afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.



Tip: maak van de restanten brood, croutons.

Bon appetit!