maandag 8 september 2014

Appelblokjes in bladerdeeg

Dit jaar hebben wij heel veel appels aan onze boom. Het zijn heerlijke notarisappelen, zeer geschikt voor appeltaart of appelmoes.

Vanavond heb ik mijn gezin verrast met dit dessert met deze appel. Heerlijk!




Ingrediënten  4 stuks:
1 grote appel bijv. notarisappel, goudreinetten of jonagold, in kleine blokjes
4 plakjes bladerdeeg, ontdooit
1,5 eetl. suiker
2 theel. kaneel
Muffinvorm of kleine bakjes




En dan...

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de vorm in. Strooi wat suiker op de plakkant bladerdeeg, vouw de bladerdeeg met de besuikerde kant buiten in de muffinvorm, laat de hoeken over de kant hangen.

Meng de appelblokjes met 1 eetlepel suiker en 2 theelepels kaneel.

Doe dit mengsel in de vorm en bak het in ca. 20 minuten af in de oven.

Bon appetit!