dinsdag 2 september 2014

Groente-feta taart in filodeeg

Het is weer tijd voor de foodblogswap! Voor de maand augustus mag ik wat bereiden van de site van www.marjoleinvhoutum@wordpress.com oftewel de studentenkeuken van Marjolein. Een leuke site, ze maakt makkelijk en gezonde recepten in een kleine keuken met een niet zo groot budget.

Ik heb gekozen voor een groentetaart in filodeeg en hierop mijn eigen versie gemaakt. Het is een superlekker gerecht geworden. Ik zou zeggen probeer het of maak er je eigen versie van!







Ingrediënten:
1 pakje filodeeg
1/2 kipfilet, in blokjes gesneden
100 gr. achterham, in reepjes gesneden
1 broccoli
1/2 courgette
1 groene paprika
3 lente-uitjes, in fijne ringen gesneden
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 cm gember, geraspt
3 eieren
1 scheutje slagroom
1 theel. shoarmakruiden
1 theel. paprikapoeder
1/2 theel. rozemarijn
1/2 theel. oregano
1/2 theel. basilicum
1/4 bouillonblokje
100 gr. feta
olijfolie
boter om springvorm in te vetten

Ook nodig een springvorm van ca. 26 cm

En dan...
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ontdooi de filodeeg (ikzelf had 5 plakjes nodig, hangt af van je springvorm).
Doe een beetje olijfolie in een pan en bak de kip en de achterham. 
Voeg wanneer de kip gaar is de ui, knoflook en gember toe. 
Snij nu de broccoli, courgette en paprika in kleine stukjes. Doe deze groenten vervolgens ook in de pan en roerbak dit even mee. Laat het geheel na toevoeging van het bouillonblokje en de kruiden ca. 10 minuten garen. Aan het eind kunnen de lente-uitjes worden toegevoegd.




Klopt de eieren los samen met het scheutje slagroom. Bekleed de ingevette springvorm ondertussen met filodeeg, dit hoeft niet  te netjes. Vet de randen in met olijfolie zodat de plakken goed aan elkaar blijven zitten. Laat de restanten over de rand hangen, deze vouwen we er straks weer overheen. 
Doe het groentemengsel nu in de met filodeeg bekleedde springvorm. Schenk hier bovenop het ei-slagroom mengsel uit. Vervolgens kan de fetakaas hier overheen verkruimeld worden.
Vouw het deeg dat over de rand hangt nu over de taart en leg er bovenop vellen filodeeg zodat het geheel afgesloten is, denk wel aan het besmeren met olijfolie!

Zet de taart in de oven voor ca. 10 minuten op 200 graden en vervolgens 20 minuten op 175 graden.

Bon appetit!