donderdag 28 augustus 2014

Opperdoezer Ronde in de oven

Ik kreeg gisteren een zak met de Opperdoezer Ronde! Ze zijn zo lekker en er is veel mogelijk om mee te maken. Kijk eens op de site www.opperdoezerronde.nl , daar staan ook recepten op van Ron Blauw.

Vandaag heb ik gekozen om ze te garen in de oven. Samen met ui, knoflook, geitenkaas en kruiden is het heerlijk!!! Serveer er een eenvoudige salade bij en je hebt een super maaltijd.





Ingrediënten 4 personen:
500 gr. Opperdoezer Ronde
1 rode ui, in dunne halve ringen gesneden
2 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
3 takjes tijm
3 takjes rozemarijn
3 eetl. olijfolie
100 gr. zachte geitenkaas
zeezout
verse peper

En dan...

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de Opperdoezer Ronde goed schoon. Ik gebruik hiervoor een scrubhandschoen van de Hema. Snijdt vervolgens de aardappelen in parten.
Doe Opperdoezers in een bakblik en voeg de ui, knoflook, tijm, rozemarijn, zout en peper toe. Schep het geheel goed door elkaar.
Verkruimel de geitenkaas er over en laat het geheel in ca. 20-30 min. gaar worden.


Prik met een vork in de aardappelen om te zien of ze gaar zijn, dit hangt af van de grote van de parten en je oven.

Bon appetit!