vrijdag 22 augustus 2014

Granola suikervrij

's Morgens ontbijt ik het liefst met een bakje yoghurt en daarin een paar eetlepels muesli of cruesli. De meeste soorten in de supermarkt lijken gezond maar bevatten veel suiker. 

Een leuk idee dus om het zelf te maken, zonder suiker. Je kunt hiermee eindeloos variëren en het zo op jouw smaak aanpassen. Zo kun je er bijvoorbeeld cacao aan toevoegen of na het roosteren stukjes gedroogd fruit. Wil je toch een zoetere smaak, voeg er dan eens een eetlepel agavesiroop aan toe.



Ingrediënten van mijn granola:
100 gr. havermout
75 gr. amandelmeel of fijngemaakte amandelen
25 gr. gemalen kokos of kokossnippers
20 gr. lijnzaad
50 gr. walnoten in kleine stukjes
25 gr. zonnebloempitten
6 dadels in kleine stukjes
1 eetl. kaneel
100 ml appelsap
2 eetl. olijfolie

En dan...
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom. Bedek de bakplaat met bakpapier en spreidt hierop het mengsel uit. Rooster de granola in ca. 15 - 20 minuten goudbruin. Roer de granola wel af en toe door elkaar.

Na het afkoelen, kun je jouw eigen gemaakte granola ca. 1 week in een afgesloten pot bewaren.


Bon appetit!