dinsdag 12 augustus 2014

Frittata met zoete aardappel, champignons en geitenkaas

Een snelle, makkelijke en lichte maaltijd dat is deze frittata met zoete aardappel, champignons en geitenkaas. Wij hebben gegeten als diner maar is ook uitstekend geschikt als lunchgerecht.

De zoete aardappel is echt een favoriete groente van mij geworden, wat is deze aardappel veelzijdig. Zie ook recept van de gezonde chips op 25 juni jl.

Ingrediënten:
300 gr. zoete aardappel
400 gr. kastanjechampignons, in dunne plakjes gesneden
3 sjalotten in ringen gesneden
6 eieren, middelgroot
60 ml melk
50 gr. zachte geitenkaas
olijfolie
zout
peper


En dan...
Snijd de zoete aardappel in blokjes en kook ze net gaar. Giet ze vervolgens af.

Zet een vuurvaste schaal of pan (welk ook in de oven kan) op het middelhoog vuur. Bak de plakjes champignons ca. 5 min. Voeg vervolgens de sjalottenringen toe en bak dit samen 1 minuut. Haal de schaal / pan van het vuur en roer de zoete aardappel er doorheen.

Klop de eieren met de melk los en voeg er naar smaak peper en zout door.  Giet vervolgens het eimengsel over de groenten in de pan en strooi hier overheen de geitenkaas. Laat de omelet in ca. 5 minuten stollen.

Zet de oven op grillstand. Plaats de schaal / pan dan nog ca. 5 minuten onder de grill tot de bovenkant goudbruin is. Alvorens je de frittata aansnijdt nog even 5 minuten laten rusten.Bon appetit!