vrijdag 8 augustus 2014

Portobello met notengehakt

De portobello (door sommige portobella genoemd) stond al lang op mij lijstje om wat mee te maken. De combinatie van deze grote champignon met de noten en kaas is werkelijk verrukkelijk!! 

Omdat wij niet (helaas) niet allemaal geitenkaas liefhebbers zijn hier in huis, heb ik Pecorino Romano als kaas gebruikt omdat deze lekker pittig is. Maar geitenkaas zou ook uitstekend geschikt zijn.








Ingredienten:
4 portobello's
1 sjalotje, fijn gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1/4 paprika, fijn gesneden
1 eetl. verse tijmblaadjes
100 gr. Pecorino Romano
75 gr. gepelde hazelnoten
50 gr. ongezouten walnoten
2 witte broodjes geroosterd en verkruimeld
1 ei, losgeklopt
Zout,
Peper
Olijfolie

En dan...
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng het sjalotje, knoflook, paprika, tijm, 75 gr van de kaas, de noten, broodkruimel en ei. Breng het eventueel op smaak met zout en peper.
Vul de portobello met het mengsel en leg de portobello in een ovenschaal.
Druppel wat olijfolie over de randen van de portobello en strooi het restant van de kaas er overheen.
Zet de ovenschaal vervolgens in het midden van de oven en bak de portobello's in circa 25 minuten goudbruin en gaar.


Tip: gebruik in plaats van de Pecorino een harde geitenkaas


Bon appetit!