donderdag 4 september 2014

Tomatensoep

Er zijn wel eens van die dagen, dan ben je moe, koud of grieperig. Waar ik dan van op knap, is een heerlijke kom soep, verse soep!
Op de site van www.simkookt.nl vond ik een recept van een heerlijke tomatensoep. Door het roosteren van de groenten komt de smaak nog meer tot zijn recht voor deze soep.






Ingrediënten voor 6 kommen:
900 gr. tomaten
1 grote ui
1 rode paprika
4 wortelen
2 knoflooktenen
600 ml groentebouillon
2 theel. gedroogde tijm
1 hand verse basilicum
2 eetl. olijfolie
Zout
Verse peper

En dan...
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snij de tomaten, paprika, wortels in stukken. Snipper de ui en snij de knoflook in dunne plakjes. Meng alles door elkaar tezamen met de olijfolie, tijm, zout en de versgemalen peper. Doe dit in een grote bakslede of ovenschaal en rooster de groenten 40 minuten.

Doe de groenten in een soeppan en voeg de groentebouillon toe evenals de basilicum. Pureer het geheel met een staafmixer tot een glad geheel en laat het nog even opwarmen.


Bon appetit!