zondag 11 januari 2015

Franse mosterdsoep

Een paar maanden geleden heb ik via de leuke website bonjourfrankrijk.nl een kookboek gewonnen: Bon Appetit van John Gerdsen.  Het is een prachtig kookboek over mijn favoriete keuken namelijk de Franse keuken.  De schrijver van dit kookboek is John Gerdsen. Misschien kent u wel, hij is namelijk één van de chefs van 24kitchen.

Uit dit boek, vol met inspiratie, heb ik als eerste de mosterdsoep gemaakt. Deze heerlijke romige soep is bijvoorbeeld samen met een paar plakken geroosterd brood zoals focaccia een perfecte zondagse lunch.

Ingrediënten:
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
3 eetl. grove mosterd
3 eetl. fijne mosterd
30 gr. roomboter
40 gr. speltbloem
800 ml groentebouillon
500 ml Alpro cuisine (of kookroom)
Zout 
Verse peper


En dan...

Snipper de ui. Smelt de boter in een soeppan en voeg de ui toe. Pers 2 tenen knoflook er boven uit en fruit het geheel voor een aantal minuten. Bak vervolgens de mosterd heel kort mee. Roer vervolgens de bloem door het geheel zodat er een mooie roux ontstaat, laat het circa 2 minuten garen.

Voeg vervolgens al roerende de bouillon toe en blijf goed roeren tot er een gladde massa ontstaat. Tip: Lukt het niet, gebruik dan even een staafmixer om het geheel glad te krijgen.

Hierna kan de kookroom worden toegevoegd. Breng het geheel aan de kook. Naar smaak kan er nog zout en peper worden toegevoegd.


Bon appetit!