vrijdag 9 januari 2015

Homemade visburger


Dat vis eten goed is voor de mens wordt via de media ons regelmatig duidelijk gemaakt. Vis levert namelijk veel waardevolle mineralen, mineralen, eiwitten en vetzuren.

Zo probeer ik ook regelmatig vis toe te voegen aan de maaltijd . Alleen het ene kind houdt niet van zalm, de andere weer niet van garnalen. Dit is waarschijnlijk wel herkenbaar voor vele ouders.  Om toch de vis naar binnen te krijgen, maakte ik een heerlijke visburger.  

De combinatie van vis met het zoete door de agavesiroop was verrassend lekker! Tja, je probeert wel eens wat hè.....






Ingrediënten:
4 stukken kabeljauw ca. 400 gr.
2 eetl. speltbloem
2 theel. paprikapoeder pikant
1 eetl. agavesiroop
klein handje verse platte peterselie
zeezout
olijfolie


En dan...

Snijd de peterselie fijn. Doe de stukken kabeljauw tezamen met alle ingrediënten in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en snijdt het helemaal fijn

Vorm met natte handen 4 mooie burgers van het visgehakt.

Verhit in een pan wat olijfolie en bak de burgers in ca. 5-10 minuten op middelhoog vuur gaar. Let op wel regelmatig omkeren om aankoeken tegen te gaan. Je kunt de burgers ook in een oven afbakken ca. 5-8 minuten op 220 graden, smeer ze dan tevoren in met een beetje olijfolie


Bon appetit!