donderdag 13 februari 2014

Frittata met paddenstoelen

Een Frittata is een Italiaans gerecht waarin vaak de restjes van de dag ervoor worden verwerkt. Het is eigenlijk een kruising tussen een omelet, pannenkoek en pizza.
Vaak wordt er aardappel in verwerkt. Deze versie met paddenstoelen bevat echter geen aardappelen, hierdoor is het minder zwaar en uitstekend geschikt voor de lunch.
Dit recept heb ik uit het voedselzandloper kookboek.




Ingrediënten:
200 gr. gemengde paddenstoelen
1 ui
1 teen knoflook
4 eieren
50 gr. zachte geitenkaas
125 ml sojakookroom
1 theel. tijm
Olijfolie
Zout
Peper

En dan...

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit in een pan met een beetje olijfolie.
Boen de paddenstoelen indien nodig schoon met een theedoek of stukje keukenpapier en snijd ze in stukjes.
Voeg de paddenstoelen vervolgens bij de ui en bak dit kort mee. Breng het mengsel op smaak met de tijm, zout en peper.
Klop in een kom de eieren tezamen met de sojakookroom luchtig. Voeg wat peper en zout toe en giet het eimengsel op de paddenstoelen.
Verkruimel de geitenkaas over de paddenstoelen en laat de frittata in ongeveer 15 minuten gaar worden.
Laat de frittata op een bord glijden en keer hem voorzichtig om in de pan.
Laat de onderkant in 5 minuten gaar worden.

De frittata kan zowel warm als koud geserveerd worden.


Tip: garneer eventueel met verse peterselie


Bon appetit!