vrijdag 7 februari 2014

Involtini (kiprolletjes met salami/kaas/asperges)

Deze week lekker mutserig Koffietijd gekeken doordat ik een ziek kind thuis had, heerlijk. Kok Casper maakte o.a. deze involtini, samen met de aardappeltjes en de courgettes. Dit gerecht was weer een succesje thuis!Ingrediënten:
2 kipfilets
50 gr. salami 
4 plakken jong belegen kaas
8 groene asperges
1 mespunt oregano
2 courgettes
ong. 500 gr.  krielaardappeltjes in de schil
1 eetl. pesto
1 klontje roomboter
2 eetl. olijfolie
zout
peper

Ikzelf gebruik in plaats van roomboter en olijfolie, ontgeurde kokoscrème omdat dit veel gezonder is.

En dan...
Halveer de kipfilets in de lengte en sla ze tussen plastic folie plat, kruid ze met zout en peper. Snijdt vervolgens een stukje van de onderkant van de asperges af en blancheer ze beetgaar in ruim water met zout. Spoel ze af met kout water en laat ze uitlekken.

Leg de plakjes salami op de kip, leg er een plak kaas op en daarop twee groene koude asperges. Rol de kip stevig op en bindt ze vast met een stukje rolladetouw. Indien gewenst kun je de kiprolletjes nog bestrooien met zout en peper.
Bak ze gedurende 8 minuten rondom goudbruin en gaar in de twee eetlepels kokoscrème of in 2 eetlepels olijfolie en het klontje roomboter. Neem de kiprolletjes uit de pan en houdt ze warm in aluminiumfolie.

Was ondertussen de ongeschilde krieltjes en halveer deze. Kook ze gaar in ruim water met zout en giet ze af. Halveer ook de courgettes en haal het zaad er uit met een lepel. Snijdt de courgettes in halve maantjes van 1/2 cm. Bak de courgettes met de aardappelen en breng dit op smaak met de oregano en eventueel zout en peper. Schep valk voor het serveren de pest er doorheen.
Verdeel dit over de borden en leg op elk bord een kiprolletje.


Bon appetit!