zondag 9 februari 2014

Gezonde Mueslireep

De tussendoor repen uit de supermarkt zitten boordevol suiker. Het is eigenlijk heel makkelijk om de repen zelf te maken. Door toevoeging van noten, chiazaad, lijnzaad en gojibessen heb je een supergezonde snack!




Ingrediënten:
150 gr. havervlokken
100 gr. gedroogde vruchten (ik gebruikte dadels, gojibessen, kokos)
75 gr. noten (ik gebruikte hazelnoten, walnoten, lijnzaad en chiazaad)
1 theel. kaneel
75 gr. agavesiroop of honing
75 ml. water
2 eetl. (noten) olie


En dan...
Verwarm de oven voor op 200 graden
Hak de noten en de vruchten in een blender/keukenmachine fijn.
Verwarm de agavesiroop in een pan met dikke bodem en voeg het water en de olie toe.
Roer alle overige ingrediënten tezamen met de vruchten-notenmengsel door elkaar en schenk dit vervolgens al roerend toe aan de siroop-water-olie mengsel.
Stort dit vervolgens op een bakplaat met keukenpapier, smeer het goed uit tot het een dikte heeft van ongeveer 1 cm. 
Zet het in de oven en bak het in 20 minuten knapperig
Haal de bakplaat vervolgens uit de oven en snijdt de koek in repen en laat het afkoelen.


Tip: Je kunt de koek bewaren in een afgesloten trommel. Je kunt ze ook per stuk inwikkelen in vershoudfolie en in de vriezer bewaren.


Bon appetit!