zondag 20 juli 2014

Varkenshaas medaillon in bladerdeeg

Wat is er feestelijker dan een verrassend pakketje op je bord waarbij je niet weet wat je gaat proeven? Dit pakketje van bladerdeeg bevat een varkenmedaillon. 
Met wat krieltjes in de oven bereidt met rozemarijn en zeezout en een lekker salade heb je een heerlijke maaltijd.




Ingrediënten:
4 varkensmedaillons of snij zelf van een varkenshaas in 4 stukken van ca. 2 cm. 
4 blokjes paté de campagne van ca. 2 bij 2 cm.
4 theel. aardbeienjam bijv. van Bonne Maman
1 eetl. roomboter
4 vellen bladerdeeg
1 geklopt ei
Zout 
Peper, versgemalen


En dan...
Wrijf de medaillons in met zout & peper en bak de medaillons 4 minuten aan beide kanten.

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Rol de bladerdeeg iets uit waardoor het oppervlak groter wordt.
Leg de medaillon op het plakje bladerdeeg. Leg hierop het blokje paté en vervolgens een theelepel aardbeienjam.
Vouw de bladerdeeg dicht en besmeer het met geklutst ei.
Zet de pakketjes in de oven ca. 15-20 minuten.

Tip:  in plaats van paté campagne en aardbeienjam zou je ook kunnen kiezen voor cranberrypaté. 

Bon appetit!