zaterdag 29 november 2014

Hapje: Mini croissant met spinazie en feta

Gisteren heb ik een erg gezellig sintavondje met vriendinnen gehad. Een van de opdrachten die we tevoren doorkregen was dan we allemaal een hapje mee moesten nemen.

Bij gebrek aan tijd voor boodschappen was het dus iets maken met de spullen die ik al in huis had. Omdat de kinderen knakworstjes in croissantdeeg erg lekker vinden, heb ik dit regelmatig in huis. Het leek mij een leuk idee om er spinazie in te doen en dit te combineren met een lekkere kaassoort. Het eindresultaat was super!





Ingrediënten:
1 blik mini croissantjes (24 stuks)
1 flinke hand verse spinazie
50 gr. fetakaas
1 teen knoflook
Peper 
Ei


En dan...

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de spinazie in fijne reepjes. Verkruimel de feta en doe dit bij de spinazie. Pers 1 teen knoflook en doe dit ook bij het spinaziemengsel. Roer het goed door elkaar.

Rol het croissantdeeg uit op een plaat en snij de driehoekjes los. Maak in de onderkant de driehoek een klein sneetje. Leg vervolgens een deel van het spinaziemengsel (ong. 1 theelepel) op het deeg en rol de croissant op.  

Kluts het ei en doe hier lekker wat verse peper door heen. Smeer vervolgens de croissants in met dit eimengsel. 

Schuif het bakblik in de oven en bak de croissants in ca. 10 minuten tot ze goudbruin zijn.


Bon appetit!