zaterdag 22 november 2014

Pasta pesto

Soms zijn er dagen dat je niet heel veel tijd hebt om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Vaak grijpen we dan naar het ongezonde. Maar deze pasta pesto is de uitkomst op deze dagen. Binnen 10 minuten heb je een heerlijke maaltijd op tafel!






Ingrediënten:
250 gr. verse pasta, zoals tagliatelle
75 gr. verse platte peterselie (kan ook basilicum)
150 gr. olijfolie
40 gr. Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook
1 citroen
200 gr. rauwe spinazie

En dan...

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Rooster de pijnboompitten even in een koekenpan.  Doe deze vervolgens in de keukenmachine samen met de peterselie, olijfolie, Parmezaanse kaas en de knoflook. Hak dit tot een grove pesto.

Meng de pesto met de pasta. Leg de past vervolgens op een bedje van spinazie en rasp hierboven de schil van de citroen.


Wij hebben de pasta samen gegeten met de knoflookkip die ik gisteren op mijn blog heb geplaatst. 



Bon appetit!