maandag 16 september 2013

Griekse prei-stamppot

Het wordt weer koud en de regen laat zich ook weer van de "beste" kant zien. Tijd voor een stamppot zou ik zeggen!






Ingrediënten (voor 4 personen):
500 gr. aardappelen of 2 zakjes Maggi puree voor stampot
100 gr. fetakaas
100 gr. gehakte walnoten
800 gr. prei
200 gr. schouderham in blokjes
3 teentjes knoflook, geperst
1 theel. gedroogde tijm
parmezaanse kaas
zout
peper

En dan...
Kook de aardappelen beetgaar in ca. 20 minuten (of maak de puree volgens de aanwijzingen van de verpakking).  Snij de prei in fijne ringen en kook het gaar. 
Snij de fetakaas in zeer kleine stukjes of verkruimel dit met je handen.
Stamp de aardappelen samen met de prei fijn en roer de feta, tijm, ham, walnoten en knoflook er doorheen. Voeg naar wens zout en peper toe.
Strooi er een laagje parmezaanse kaas over de stamppot.
Zet de puree 10 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.

Tip:
Je kunt de prei ook vervangen door slabonen


Bon appetit!