dinsdag 3 september 2013

Salade van diverse tomaatjes met kappertjes en bascilicum

De tomaten groeien nog volop in de kas en in onze tuin. Met nog wat warme dagen op komst heerlijk om er een salade van te maken. Dit recept komt uit het kookboek Lekker Hollands van Yolanda van der Jagt. Een boek met originele recepten met producten van eigen bodem.




Ingrediënten:
1 rode ui, in dunne ringen
1 eetl. witte wijnazijn
60 ml olijfolie extra vierge
2 trostomaten*
150 gr. gele kerstomaatjes*
150 gr. rode kerstomaatjes*
150 gr. Tasty Tom tomaten*
1 bos basilicum, blaadjes gescheurd
2 eetl. kappertjes, uitgelekt
zout
vers gemalen peper

* Je kunt ook gewoon de tomaten gebruiken die je hebt. Grotere tomaten snij je in blokjes.

En dan...
Meng de dressing: leg de ringen ui in een kom en voeg de azijn toe. Laat de ui 5 minuten in de azijn marineren. Voeg naar smaak zout en peper toe en roor de olie erdoor.
Snijd de trostomaatjes in plakjes, kerstomaatjes in partjes en de Tasty Tom tomaten door de helft.
Schep de tomatensalade door de dressing. Doe de salade in een mooie kom, snipper er wat gescheurde basilicumblaadjes en kappertjes overheen.
Serveer het op kamertemperatuur.

Tip:
Wrijf geroosterde dikke sneeën zuurdesembrood in met een teen knoflook, druppel er wat olijfolie extra vierge over en de schep de tomatensalade erop. 
Je kunt ook het brood even onder grill leggen en er croutons van maken

Bon appetit!