zondag 1 september 2013

Kruidenboter van Moeder Marie

Onze inmiddels overleden buurvrouw had zo'n 30 jaar terug naast ons een Frans restaurant. Dit restaurant liep erg goed vanwege de goede kwaliteit eten en is uiteindelijk aan zijn succes ten onder gegaan. Gelukkig hebben wij nog wat recepten van haar waaronder haar overheerlijke kruidenboter.




Ingrediënten:
500 gr. zachte roomboter
1 grote ui, in stukjes gesneden
2 tenen knoflook, geperst
150 gr. kwark
1 ½ eetl. Knorr aromat
2 theel. bouillonpoeder of 4 kleine bouillonblokjes verkruimeld
flinke bos verse peterselie

En dan...
Heel eenvoudig, stop bovenstaande ingrediënten in een blender en maal dit alles tot een smeuiige massa.  Wanneer de hoeveelheid kruidenboter te veel is, vries dan een deel in.
De kruidenboter is heerlijk op stokbrood of als slakkenboter.

Tip:
Gebruik de kruidenboter op een zalmmoot/filet in aluminiumfolie. Kan ook bij een entrecôte of biefstuk, heb je gelijk en lekkere jus. Let dan wel op: niet heter dan 150 graden anders verbrandt de boter.


Bon appetit!