maandag 14 oktober 2013

Koolsoep van Stéphane Reynaud

Weer een verrassend en heerlijk recept van de Franse topkok Stéphane Reynaud, dit keer uit zijn kookboek A propos Bistro. Gewoon proberen zou ik zeggen!




Ingrediënten:
1 groene kool
2 sjalotten
3 aardappelen
5 dl slagroom
500 doorregen rookspek (kan ook magere spekreepjes)
Olijfolie
Koolzaadolie (hoeft niet)
Zout
Peper


En dan...
Snipper de kool fijn, hak de sjalotten en smoor dit alles in de olijfolie zonder het te laten kleuren. Gier er 1 dl. water over, doe de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen erbij en laat alles 20 minuten zachtjes koken.
Pureer alles glad, roer de room en het in reepjes gesneden spek erdoor en laat de soep nogmaals 20 minuten pruttelen. Breng vervolgens op smaak met zout en peper en voeg eventueel een scheutje koolzaadolie toe.


Tip: serveer het met een lekker stuk biologisch brood

Bon appetit!